تاريخ : جمعه 18 اسفند 1391برچسب:, | 16:57 | نویسنده : admin
 

خوراك لوبيا ميزان فشار خون را تا شش درصد كاهش داده و باعث پايين آمدن LDL خون مي‌شود.
دكتر دريايي متخصص علوم زيستي و تغذيه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود: لوبيا مانند ساير گياهان هم خانواده خود وسيله درماني موثري براي دستگاه قلبي ـ عروقي است، زيرا زماني كه لوبياي خشك پس از پخته شدن خورده مي‌شود تمام قسمت‌هاي آن جذب بدن نمي‌شود و قسمت جذب نشده در داخل روده بزرگ باقي مي‌ماند.
وي افزود: باكتري‌هاي درون روده به همراه اين مواد جذب نشده لوبيا مقداري مواد شيميايي مخصوص توليد مي‌كند كه جذب بدن شده و باعث كاهش كلسترول خون از نوع LDL مي‌شود، به همين دليل دانشمندان معتقدند لوبيا براي قلب مفيد است.
دريايي تصريح كرد:به علت فعل و انفعالاتي كه به صورت تخمير در روده انجام مي‌شود مقدار زيادي عوامل کنترل كننده سرطان توليد مي‌شود، همچنين مصرف آن ميزان فشار خون را به ميزان پنج تا شش درصد كاهش مي‌دهد.



تاريخ : جمعه 18 اسفند 1391برچسب:, | 16:56 | نویسنده : admin
 

کاهو از سبزی های بسیار مفیدی است که علاوه بر خواص درمانی، مصرف غذایی نیز دارد و در میان سبزی ها، تاریخی کهن دارد. كاهو یكی از قدیمی ترین سبزیجات دنیا است که منشاء آن در هندوستان و آسیای مركزی می باشد . كاهو طبق مداركی كه بدست آمده از شش قرن قبل از میلاد در ایران مصرف می شده است و یك قرن قبل از میلاد به روم راه یافته و غذای مهمی برای رومیان بوده است. كاهو گیاهی است یك ساله كه دارای برگهای پهن و دراز و سبز ، با طعم كمی شیرین می باشد.

انواع مختلف كاهو كه در حال حاضر در آمریكا كشت می شود حدود 16 نوع می باشد كه در تمام طول سال وجود دارد. روی هم رفته دو دسته كاهو وجود دارد :

1- كاهوی پرورشی و اهلی كه در سالاد استفاده می شود كه كاهوی گرد HEAD LETTUCE و كاهوی ایرانی ROMAINE LETTUCE از انواع مهم آن است. كاهوی ایرانی از نظر مواد غذایی از كاهوی گرد بهتر است. كاهوی گرد ارزش غذایی چندانی ندارد، زیرا دارای مقدر زیادی الیاف است كه تولید گاز و نفخ در معده می كند .

2- كاهوی وحشی

فواید کاهو برای سلامتی بدن :
كاهو از نظر طب قدیم ایران سرد و مرطوب است. دانشمندان علم تغذیه و گیاه¬شناسی برای کاهو خواص متعددی را بیان کرده اند که در ذیل به تعدادی از آنها می¬پردازیم:

1- کاهو، یک داروی تسکین دهنده¬ و آرام بخش طبیعی است، زیرا شامل مقدار کمی از یک ماده¬ی شیمیایی به نام لاکتوسین (LACTUCIN) است که وقتی به مقدار زیاد مصرف گردد، موجب سستی در بدن می¬شود.

2- کاهو خون را صاف و تمیز می¬کند. لذا امام صادق (ع) فرمود: کاهو بخورید، زیرا خون را صاف میکند.(بحارالانوار/ج14)

3- کاهو بویژه نوعی از آن که دارای برگ های زرد است، غذایی زودهضم است و خواب آرامی را به دنبال دارد. از این رو رسول خدا(ص) فرمود: کاهو، خواب¬آور و برای هضم غذا مفید است. (بحارالانوار/ج14)

4- امام رضا (ع) به شیعیان خود توصیه می فرمودند: تامی توانید کاهو بخورید ، زیرا کاهو رقت خون را از بین می برد و بهتر از سایر سبزی ها، خون را تصفیه می نماید.

كاهو خواب آور و آرام بخش است، بنابراین برای اشخاص عصبانی و کسانی که مبتلا به بی خوابی هستند، مفید است.
5- کاهو دارای آهن فراوان است که برای خونسازی در بدن لازم است.لذا از مؤثرترین و طبیعی¬ترین درمان های

کم خونی است.
6- کاهو،

بینایی را تقویت می¬کند.
7- کاهو

موی سر را به رنگ سیاه زیبائی در می¬آورد، به خصوص اگر ناشتا خورده شود.
8- كاهو خواب آور و آرام بخش است.

9- كاهو برای

ضعف اعصاب مفید است.
10- کاهو سرشار از آب (بیولوژیک) می¬باشد و املاح معدنی نیز دارد.

11- کاهو، ضدیبوست و خشکی مزاج است.

12- کاهو، چهره¬ی انسان را با طراوت و در گونه¬های صورت، سرخی زیبایی پدید می¬آورد.

کاهو خون را صاف و تمیز می¬کند. همچنین به علت داشتن آهن فراوان، برای درمان کم خونی مفید است.
13- اگر كاهو را با سكنجبین یا سركه بخورند، اشتها آور است.

14- شصت گرم کاهو را اگر در یک لیتر آب به مدت یک ساعت با آتش ملایمی بجوشانید، جوشانده¬ای به دست می¬آید که خواب¬آور و بطور ملایم ملین (نرم کننده) است و کبد را از سموم پاک می¬کند.

15- جوشانده¬ی فوق، در هنگام اختلالات کبدی بخصوص یرقان (زردی) مفید و موثر است.

16- كاهو زخم های مجاری ادرار و مثانه را درمان می كند.

17- كاهو قوای جنسی را تقویت می كند.

18- برای برطرف كردن درد سینه كاهو را بپزید و بخورید.

19-

زنان شیرده اگر می خواهند كه شیرشان زیاد شود، باید كاهوی پخته بخورند.
20- کاهو ضد تورم است و ورم غدد لنفاوی را برطرف می كند.

21- چنانچه کاهو مخلوط با عصاره¬¬ی

هویج خورده شود، بر خاصیت آن افزوده می¬گردد.
22- به علت اینکه تمام انواع کاهو سبزینه(کلروفیل) دارند، می¬توان شیره¬ی تمام انواع آن را گرفت. بهترین قسمت برای گرفتن شیره، برگ های خارجی کاهو است که بالاترین کلروفیل را دارد.

23- کاهو یک طبیعت آرام دهنده دارد و

درد معده را تسکین می¬دهد .
24- كاهو ملین و ادرار آور است و برای بهبود بند آمدن ادرار تجویز می¬شود.

25- کاهو برای معالجه¬ی

یرقان ، انسداد مجاری طحال و کبد مفید است.
26- کاهو برای اشخاص عصبانی و پریشان مفید است، زیرا خواب راحت و آرامی ایجاد می¬کند، لذا اشخاصی که مبتلا به تپش قلب و

بی¬خوابی هستند باید هنگام شب، قبل از خواب کاهو بخورند.
27- اگر کاهوی سوخته را به صورت پودر درآورید و بر روی جوش ها و زخم ها بپاشید، برای التیام جراحات و ترمیم آنها مفید است.

با اینکه کاهو فواید زیادی دارد، ولی زیاده روی در خوردن آن باعث كم شدن قدرت جنسی ، فراموشی و كم شدن حافظه ، ضعف دید چشم و نفخ شكم می شود.
28- مصرف کاهو، انزال منی بطور دائم، احتلام مکرر، تکرر ادرار را شفا می¬بخشد، بدین منظور باید مقدار 7 گرم تخم کاهو را به صورت گرد یا جوشانده تناول کنید.

29- برگ های سبز کاهو بیشتر از برگ های سفید دارای

ویتامین C است و علاوه بر آن مقدار نسبتاً زیادی ویتامینA و ویتامین E دارد.
30- هر 28 گرم کاهو، 3 کالری ارزش انرژی زایی دارد.

خواص تخم كاهو :
تخم كاهو از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است.

1- تخم كاهو خواب آور است.

2- خوردن تخم كاهو زكام را برطرف می كند.

3- تخم كاهو برای درد سینه مفید است.

4- خوردن تخم كاهو برای دستگاه ادراری نافع است و آنهایی كه قطره قطره ادرار می كنند باید تخم كاهو بخورند ( در حدود 10 گرم روزانه ) تا این مرض در آنها برطرف شود .

مضرات :
اگر در خوردن كاهو افراط نكنید، این گیاه به هیچ وجه مضر نیست. زیاده روی در خوردن كاهو باعث كم شدن قدرت جنسی ، فراموشی و

كم شدن حافظه ، ضعف دید چشم و نفخ شكم می شود. برای برطرف كردن این عوارض می توان كاهو را با نعناع ، كرفس و زیره میل كرد .

منابع:
- کتاب خواص سبزی های خوراکی؛ تالیف مرتضی نظری

- کتاب زبان خوراکی ها؛جلد دوم؛نوشته دکتر غیاث الدین جزایری



تاريخ : جمعه 18 اسفند 1391برچسب:, | 16:56 | نویسنده : admin
 

تغذیه از اهمیت خاصی برخوردار است و چنانچه به نكات ضروری تغذیه‌ای توجه نشود ممكن است اختلالاتی در سلامت انسان به خصوص نوجوانان ایجاد كند.
تغذیه از اهمیت خاصی برخوردار است و چنانچه به نكات ضروری تغذیه‌ای توجه نشود ممكن است اختلالاتی در سلامت انسان به خصوص نوجوانان ایجاد كند.
برلیانت بزرگمهر دبیر انجمن تغذیه ایران در گفتگو افزود: تغذیه باید به گونه‌ای باشد كه بتواند سلامت انسان را كاملا تامین كرده و از بروز اختلالات و مشكلاتی كه به علت تغذیه نامناسب در انسان بروز می‌كند پیشگیری ‌كند.
وی گفت: پیروی از الگوی غذایی صحیح برای افرادی كه عادت به ریزه خواری دارند بسیار مفید است و می‌تواند این عادت ناپسند را در آنان كنترل كرده و از بین ببرد، زیرا این افراد به علت روزه‌داری نمی‌توانند در طول روز به طور مداوم غذا بخورند و بتدریج می‌توانند با این عادت مبارزه كنند.
مشاور تغذیه و رژیم درمانی افزود: چاقی عارضه دیگری است كه با تغذیه صحیح و پیروی از برنامه غذایی مناسب می‌توان با آن مقابله كرد و وزن را به حد متعادل كاهش داد.
وی یبوست، چاقی، لاغری، كاهش قدرت ایمنی بدن و آسیب پذیری در برابر بیماری‌ها، سرگیجه و سردرد، عوارض عصبی مانند بی‌حوصلگی، افسردگی، عصبانیت و پرخاشگری، سستی، بی‌حالی، ‌خستگی، كم خونی، افزایش چربی‌های نامطلوب خون، سنگ مجاری ادراری، افزایش فشار خون، ریزش موها، خشك شدن و شكنندگی موها و ناخن‌ها و خشكی پوست را از عوامل بروز تغذیه غلط درماه رمضان عنوان كرد و در ادامه به بیماری یبوست در ماه رمضان اشاره كرد و گفت: یبوست از اختلالات شایعی است كه به علت كاهش مصرف آب، كمبود استفاه از میوه و سبزی و كمبود تحرك جسمی در ماه رمضان ایجاد می‌شود.
بزرگمهر گفت: برخی از افراد به جای آنكه وزن اضافی خود را از دست دهند دچار افزایش وزن و چاقی می‌شوند، این افراد از غذاها یا میان وعده‌های چرب و سرخ‌كرده و موادی مانند حلوا، زولبیا، بامیه، انواع شیرینی‌ها را زیاد مصرف می کنند كه تعدیل در مصرف این مواد از افزایش وزن جلوگیری می‌كند.



تاريخ : جمعه 18 اسفند 1391برچسب:, | 16:55 | نویسنده : admin
 

یک روش قدیمی برای نگهداری خیار در یخچال قرار دادن آن در قابلمه ای در دار بود و اینک یک روش جدید :چنانچه خیار ها را درون ظرفی پر از آب قرار داده و داخل یخچال بگذارید،خیارها تر و تازه میمانند و از پلاسیده شدن آنها جلوگیری می شود



تاريخ : جمعه 18 اسفند 1391برچسب:, | 16:55 | نویسنده : admin
 

پیش از غذا سوپ و سالاد بخورید
اگر شما جزء آن دسته افرادی هستید كه سالاد را در انتهای غذای خود می‌خورید بهتر است بدانید كه دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند كه خوردن یك كاسه سوپ كم‌ كالری یا سالاد، پیش از شروع غذای اصلی، برگ برنده‌ای برای كاهش وزن به شمار می‌آید.

این نتایج از بررسی 8 برنامه غذایی كاهش وزن محبوب در آمریكا كه مصرف‌ كنندگان آنها تحت بررسی بالینی قرار گرفته‌اند، به دست آمده است.

محققان نتایج حاصله را پس از 3 ، 6 و 12 ماه بررسی به دست آورده‌اند و جالب است بدانید كه برای این بررسی حداقل 40 نفر از مصرف كنندگان، هر یک از رژیم های غذایی را امتحان کرده اند.

البته در تمام این بررسی‌ها، رژیم ولومتریك باربارارولز - متخصص تغذیه در آمریكا - در صدر قرار داشت. این رژیم، مصرف ‌كنندگان را به خوردن غذاهای كم كالری و پُر كردن رژیم غذایی با میوه و سبزی تشویق می‌كند. نكته قابل توجه در این رژیم، این است كه خوردن یك كاسه سوپ كم‌ چربی یا سالاد، پیش از غذای اصلی از اصول این رژیم به شمار می‌آید.

البته این استراتژی در سایر رژیم‌های مورد بررسی چندان آشكار نبود، اما كاهش كالری دریافتی و افزایش مصرف مواد غذایی كم كالری نظیر سبزی‌ها و میوه‌ها كه احساس گرسنگی را مهار می‌كنند، در تمام آنها به چشم می‌خورد.

نكته دیگری كه به عنوان ارزش برای كاهش وزن مناسب مطرح شده بود، نقش مراقبین بهداشتی و كسانی بود كه كاهش وزن افراد را کنترل می کردند.

البته جلسات هفتگی كه به بررسی كاهش وزن در رژیم گیرنده‌ها می‌پردازد، در ایجاد انگیزه و حمایت از ایجاد تغییر در رژیم غذایی و تحرك افراد مفید و موثر است.

در پایان این بررسی نیز، برترین راهكارهای كاهش وزن كه بر اساس تحقیقات و آمار و ارقام مركز ملی كنترل وزن در آمریكا به دست آمده بود، این طور بیان شد(چنان كه پیروی كنندگان از آنها حداقل 5/13 كیلو وزن كم كرده بودند و این كاهش وزن را حداقل یك سال حفظ كرده بودند):

1 - حتماً صبحانه بخورید و آن را وعده اصلی غذایی روزانه قرار دهید.

2 - ورزش را شروع كنید.

3 - برنامه غذایی‌تان را از مواد غذایی كم كالری و كم حجم با تعداد وعده‌های زیاد انتخاب كنید.

4 - طبق برنامه ی كاهش وزن تعیین شده، پیش بروید.



تاريخ : جمعه 18 اسفند 1391برچسب:, | 16:54 | نویسنده : admin
 

ماش یکی از حبوبات بسیار مفید و غنی است. با این که زادگاه اولیه ی آن ایران است ولی روز به روز کمتر استفاده می شود و در حال فراموش شدن است. شاید اگر از خواص فراوان آن مطلع شوید، به مصرف بیشتر آن راغب شوید.

 

بروید به ادامه مطلب...



ادامه مطلب
تاريخ : جمعه 18 اسفند 1391برچسب:, | 16:53 | نویسنده : admin
 

فلفل قرمز دارای اثر ضددرد است

دانشمندان دانشگاه بوفالو کشف کرده اند که آلکالوئید کپسای سین که موجب طعم تند فلفل قرمز می شود می تواند در تسکین درد ماهیچه و مفصل نیز کارساز واقع شود.

به گزارش گروه ترجمه سلامت نیوز،محققان می گویند که این ترکیب پایانه های اعصاب حسی که مسئول دریافت درد و گرما است را بر می گرداند. رسپتورها مانند یک درگاه برای اعصاب عمل می کنند ، زمانی که تحریک می شوند گشوده شده و کلسیم خارجی وارد آن می شود تا زمانی که رسپتور خاموش شود.

این فرآیند را حساسیت زدایی گویند. جریان کلسیم تغییری ایجاد می کند که در نتیجه سیگنال درد تشخیص داده می شود. به عبارت دیگر رسپتورها به خودی خود حساسیت زدایی نمی شوند. اما میزان پاسخ آن متغیر می شود و ترکیب کپسای سین به عنوان یک داروی درد کش، باعث تسکین درد می شود، بدون اینکه به خودی خود باعث تحریک و آزردگی شود.



صفحه قبل 1 صفحه بعد